خواص باقلا

بدون دیدگاه

خواص باقلا

باقلا گياهي است علفي و يكساله كه ارتفاع آن تا 80 سانتيمتر مي رسد . برگهاي آن متناوب و مركب است كه داراي برگچه هايي بشكل تخم مرغ مي باشد . گلهاي باقلا درشت و سفيد كه داراي لكه هاي سياه و يا بنفش است . ميوه آن كه همان باقلا است داراي غلافي پوشيده از كرك بطول تقريبا 12 سانتيمتر است .در هر غلاف تعدادي دانه قرار درد . گل و شاخه گلدار ، ميوه و تخم باقلا مصارف طبي دارند.

مواد موجود در 100 گرم باقلا سبز:

آب: 72 گرم
پروتئين: 8/4 گرم
مواد چرب: 0/4 گرم
نشاسته : 15/8 گرم
كلسيم: 28 ميلي گرم
فسفر: 155 ميلي گرم
آهن: 2/2 ميلي گرم
سديم: 40 ميلي گرم
پتاسيم: 470 ميلي گرم
ويتامين آ: 220 ميلي گرم
ويتامين ب 1: 0/3 ميلي گرم
ويتامين ب 2 : 0/18 ميلي گرم
ويتامين ب 3 : 1/5 ميلي گرم
ويتامين ث: 30 ميلي گرم
ارسنيك: 0/02 ميلي گرم

ضمنا باقلا داراي ماده اي بنام فيتين Phytine مي باشد كه بسيار مغذي است و تقويت كننده بدن است . اين ماده كلسيم بدن را تامين مي كند باقلا غذاي خوبي است براي دوران نقاهت.

خواص :

باقلا از نظر طب قديم ايران سرد و تر است و گل آن گرم مي باشد.

دم كرده گل باقلا ضد تشنج و ادرار آور است.

دم كرده گل باقلا سنگ كليه را دفع مي كند و براي قولنج هاي كليوي مفيد است.

جوشانده باقلا براي ورم مثانه مفيد است.

جوشانده باقلا اثر خوبي در رفع رماتيسم درد.

از جوشانده باقلا براي درمان نقرس استفاده كنيد.

باقلا را اگر با آب سركه و آب بپزيد و با پوست بخوريد اسهال مزمن را درمان مي كند.

براي رفع گرفتگي صدا در باقلا را با روغن بادام و قند مخلوط كنيد و بخوريد.

براي رفع كوفتگي و روم پستان ، در باقلا را با آب جو مخلوط كرده و با سركه و نعناع بپزيد و ضمادي را كه بدست مي آيد روي ورم و كوفتگي قرار دهيد.

ضماد در باقلا را با شنبليله و عسل براي نرم كردن دمل و ورم بناگوش و زير چشم مفيد است.

جوشانده باقلا شكم روشهاي مزمن را برطرف مي كند.

ضماد باقلا جوش و كورك را مي رساند و چرك را خارج مي كند.

براي درمان تكرر ادرار از جوشانده ريشه باقلا استفاده كنيد.

جوشانده سر شاخه هاي باقلا مستي مشروبات الكلي را برطرف مي كند.

براي رفع التهاب و درد نوك انگشتان و ناخن بايد يك مشت برگ باقلا را با نيم ليتر آب جوشانيد و بگذاريد كمي سرد شود و انگشتان خود را بمدت دو ساعت در آن قرار دهيد تا برطرف شود.

مضرات :

باقلا در بعضي از اشخاص توليد نفخ و سنگيني سر و معده مي كند براي جلوگيري از اين عوارض بايد ابتدا باقلا را پوست كنده و بجوشانيد و آب آنرا دور بريزيد . سپس به آن مقدري آب اضافه كرده و بعد از پختن با روغن بادام و ادويه گرم مانند درچين و فلفل بخوريد.

مصرف باقلاي تازه ممكن است توليد مسموميت و حساسيت شديد بكند كه گاهي موجب مرگ مي شود بنابراين بايد در خوردن باقلاي تازه و خام احتياط كنيد . معمولا اشخاصي كه به باقلاي تازه حساسيت دارند فاقد يك آنزيم مخصوص هستند.

 

منبع: محشر

دانـــــلود

  • - بازدید: 721

برچسب ها

مطالب پیشنهادی ما

دیدگاه های شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *