كیچری (کچری) غذایی افغانی است اما در مناطق مرزی ایران و قسمت هایی از خراسان هم مورد استفاده قرار میگیرد این غذا شبیه ماش پلوی ایران است و البته مواد اولیه آن كمی متفاوت است.
برنج: 250 گرم
ماش پوست کنده: 150 گرم
کره: 40 گرم
ریشه زنجبیل: یک و نیم سانت
فلفل سیاه: نصف قاشق غذاخوری
شیر: 2 قاشق غذاخوری
زردچوبه: 1 قاشق چایخوری
سیر (كوبیده): نصف قاشق چایخوری
پیاز: 1 عدد
هل: 4 عدد
نمک: به میزان لازم
ماش و برنج را شسته و خیس كنید.كره را در ظرفی داغ كنید و پیاز را در آن نیمه سرخ كنید و به آن سیر ، زنجبیل ، هل ، زردچوبه ،نمك و فلفل سیاه اضافه كنید و كمی تفت دهید تا بوی ادویه به مشام برسد.برنج و ماش را درون ظرفی بریزید و به آن در حدی آب اضافه كنید كه یك بند انگشت از سطح مواد بالاتر باشد.سپس مواد را به آن اضافه كنید و برنج را پس از تبخیر شدن آب دم بیندازید و پس از آماده شدن شیر را روی غذا بریزید.
نکات:
معمولا این غذا را با تخم مرغ آبپز شده سرو كرده و تزیین میكنند.
استفاده از زعفران این غذا را خوشمزه تر میكند.
منبع: سوران
دیدگاه های شما