لیمو ، ماهی را باخاصیت تر می کند

غذاهای دریایی و به‌خصوص ماهی‌ها مملو از امگا۳ هستند که نه تنها از بیماری‌های قلبی ـ عروقی پیشگیری می‌کنند بلکه باعث آرامش اعصاب می‌شوند و مشکل‌های روانی را که در دنیای امروزی شایع هستند، بهبود می‌بخشند…
در ضمن، ماهی‌ها منبع خوب پروتئین نیز محسوب می‌شوند و لازم است حداقل ۲ وعده در هفته به جای سایر گوشت‌ها، گوشت ماهی مصرف شود. البته ماهی سالمون ارجحیتی بر سایر ماهی‌ها ندارد گرچه میزان امگا۳ ماهی‌ها متفاوت است اما به‌طور کلی از هر نوعی که باشد، خوب بوده و البته خوردن ماهی با لیموترش عادت خوب دیگری است که در میان ما ایرانی‌ها هم وجود دارد زیرا لیمو نه‌تنها طعم بهتری به گوشت ماهی می‌دهد بلکه ویتامین C موجود در آن به جذب آهن موجود در ماهی نیز کمک می‌کند.

یکی دیگر از عادت‌های نروژی‌ها مصرف گوشت قرمز همراه با سس سویا و سیب‌زمینی کبابی است. به هر حال توصیه می‌شود تا جای ممکن گوشت قرمز کمتری مصرف کنیم. زیرا بررسی‌های اخیر نشان داده‌اند که افراط در خوردن گوشت قرمز خطر ابتلا به برخی سرطان‌ها را در زنان و مردان افزایش می‌دهد اما در مورد سیب‌زمینی کبابی باید گفت مصرف سیب‌زمینی همراه با غذا مانند مصرف نان است. اینکه گفته می‌شود برنج کمتری بخوریم به این دلیل نیست که خود برنج چاق‌کننده است در واقع، روغن افزوده شده به آن موجب چاقی می‌شود.
این موضوع در مورد سیب‌زمینی هم صدق می‌کند. البته عادت خوب نروژی‌ها در مصرف آن به شکل کبابی است که کالری کمتری به بدن می‌رساند. به علاوه، چون روغن به کار رفته در سس سویا مایع است از سس‌های دیگر که بخشی از روغنشان جامد است، بهتر خواهد بود. زیرا روغن‌های جامد، ایزومر ترانس بالایی دارند که خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی ـ عروقی را بالا می‌برند اما سس سویا این مشکل را پیش نمی‌آورد.

غذاهای دریایی و به‌خصوص ماهی‌ها مملو از امگا۳ هستند که نه تنها از بیماری‌های قلبی ـ عروقی پیشگیری می‌کنند بلکه باعث آرامش اعصاب می‌شوند و مشکل‌های روانی را که در دنیای امروزی شایع هستند، بهبود می‌بخشند…
در ضمن، ماهی‌ها منبع خوب پروتئین نیز محسوب می‌شوند و لازم است حداقل ۲ وعده در هفته به جای سایر گوشت‌ها، گوشت ماهی مصرف شود. البته ماهی سالمون ارجحیتی بر سایر ماهی‌ها ندارد گرچه میزان امگا۳ ماهی‌ها متفاوت است اما به‌طور کلی از هر نوعی که باشد، خوب بوده و البته خوردن ماهی با لیموترش عادت خوب دیگری است که در میان ما ایرانی‌ها هم وجود دارد زیرا لیمو نه‌تنها طعم بهتری به گوشت ماهی می‌دهد بلکه ویتامین C موجود در آن به جذب آهن موجود در ماهی نیز کمک می‌کند.
یکی دیگر از عادت‌های نروژی‌ها مصرف گوشت قرمز همراه با سس سویا و سیب‌زمینی کبابی است. به هر حال توصیه می‌شود تا جای ممکن گوشت قرمز کمتری مصرف کنیم. زیرا بررسی‌های اخیر نشان داده‌اند که افراط در خوردن گوشت قرمز خطر ابتلا به برخی سرطان‌ها را در زنان و مردان افزایش می‌دهد اما در مورد سیب‌زمینی کبابی باید گفت مصرف سیب‌زمینی همراه با غذا مانند مصرف نان است. اینکه گفته می‌شود برنج کمتری بخوریم به این دلیل نیست که خود برنج چاق‌کننده است در واقع، روغن افزوده شده به آن موجب چاقی می‌شود.
این موضوع در مورد سیب‌زمینی هم صدق می‌کند. البته عادت خوب نروژی‌ها در مصرف آن به شکل کبابی است که کالری کمتری به بدن می‌رساند. به علاوه، چون روغن به کار رفته در سس سویا مایع است از سس‌های دیگر که بخشی از روغنشان جامد است، بهتر خواهد بود. زیرا روغن‌های جامد، ایزومر ترانس بالایی دارند که خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی ـ عروقی را بالا می‌برند اما سس سویا این مشکل را پیش نمی‌آورد.
البته باید توجه داشت سس سویا نمک زیادی دارد بنابراین گوشت قرمز یا سیب‌زمینی باید بدون نمک طبخ شوند تا باعث افزایش فشارخون نشوند. نروژی‌ها همراه با غذا نان خاصی هم می‌خورند که با کره یا کره بادام‌زمینی مزه‌دار شده است.
کره بادام‌زمینی گیاهی و از سایر کره‌های گیاهی که از روغن نیمه‌جامد تهیه شده‌اند، بهتر است. روغن‌های نیمه‌جامد حاوی ایزومر ترانس هستند اما کره بادام‌زمینی طبیعی است و مانند مارگارین صنعتی نیست. گرچه کره بادام‌زمینی بر سایر کره‌ها به‌خصوص کره‌های حیوانی ارجحیت دارد، به هر حال باید توجه داشت که چاق‌کننده است و افراط در مصرف آن می‌تواند باعث اضافه‌وزن شود.

دانـــــلود

  • - بازدید: 3,147

برچسب ها

مطالب پیشنهادی ما

دیدگاه های شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *