بیوگرافی داریوش فرضیایی

نام و نام خانوادگی: داریوش فرضیائی

متولد: اول مرداد ۱۳۵۲ در تهران

سمت:  برنامه ساز بخش کودک و نوجوان تلویزیون می‌باشد که بیشتر به خاطر برنامه عموپورنگ شناخته می‌شود.

مادرش گیلانی و پدرش آذری هستند. او تحصیلات خود را در رشته گرافیک ادامه داد و با مدرک کارشناسی از دانشگاه فارغ التحصیل شد. از سال ۱۳۷۳ و در ۲۱ سالگی وارد صدا و سیما شد و فعالیت خود را با گزارشگری رادیو آغاز کرد. پس از آن در برنامه عصر جمعه با رادیو در تیپ‌های مختلفی ظاهر شد که شاخص ترین آنها «گل پسر» و «ننه بلقیس» بود. با برنامه او «ما و شما» که به کارتون‌های درخواستی بچه‌ها اختصاص داشت وارد دنیای تصویر و تلویزیون شد. سال ۷۸ با مجموعه «تورنگ و پورنگ» بین بچه‌ها چهره شد و پس از آن در ماه رمضان سال ۱۳۸۱ با اجرای برنامه کودک و نوجوان و اسم مستعار هنری «عمو پورنگ» بین مخاطبان کودک و بزرگسال محبوبیت یافت. از دیگر کارهای فرضیائی می‌توان به «شبکه بی طرف»، «یکی و تکی»، «باز باران با طراوت» و… اشاره کرد. عشق و علاقه وصف ناپذیر او به مادر مهربانش ستودنی است و اجراهای دلنشین و صمیمی او سبب شد بر اساس نظرسنجی‌های صورت گرفته 98% بیننده را به خود اختصاص دهد. همکاری وی با مجری خردسالی به نام امیرمحمد هم در محبوبیت برنامه‌هایش تاثیر گذار بوده است. وی به همراه امیرمحمد در برنامه‌ای که صداوسیما با همکاری اداره راهنمایی و رانندگی تدارک دیده بود (همیار پلیس) به عنوان مجری وبازیگر ایفای نقش کرده است. این دو باز با هم در برنامه‌های دیگری چون “بوستان دوستان پورنگ” و “هزار و شصت و شونزده” و “کتابخانه عمو پورنگ” همکاری خود را ادامه دادند.در این چند برنامه اخیر او با افرادی چون امیر محمد متقیان (نقش های امیر محمد ، گلدون خان ، آقا نگهدار و آقا ممنون) ، محمدرضا خوارزمی (نقش های جوجه ، دود دو) ، امیر سهیلی (نقش سلطان) و ابراهیم شفیعی (نقش پهلون پنبه) و همکار بوده و با آنها خیلی موفق بوده است.

بیوگرافی داریوش فرضیایی

گفت و گو با داریوش فرضیائی (عمو پورنگ):

عمو پورنگ چند سالشه؟

هجده سال(باخنده)

داريوش فرضيايي چند سالشه؟

اونکه پانزده سالشه(باخنده)

عمو پورنگ کی قراره که بزرگ بشه و از عالم کودکی دربياد؟

شماهم که حرف مادرم رو ميزنيد! اونم که الهی قربونش برم دائم ميگه کی قراره دست از اين دنيای کودکی ات برداری!

سخت ترين سوال و زيباترين جمله ای که بچه ها تاکنون خطاب به عمو پورنگ مطرح کرده اند، چيست؟

اين بوده که آيا اتفاق افتاده که بچه ها را فراموش کنم؟

در پاسخ بايد بگويم هيچ گاه اين طور نبوده و من هميشه به ياد آنها هستم و زيباترين جمله ای که به من گفته اند «عمو پورنگ دوستت دارم» بوده است.

در دوران مدرسه و زمانی که دانش آموز بوديد، بچه درس خوانی بوديد يا نه؟

بله. علاوه بر درس، انشاء و داستان نويسي ام نيز خوب بود و به درس علوم هم علاقه زيادی داشتم، کمی هم شيطان بودم اما همه مرا دوست داشتند.

کارتون مورد علاقه شما در دوران بچگی؟

گوريل انگوری، سندبا و يوگی و دوستان.

مجری مورد علاقه شما؟

من اجرای خانم رضايی رو خيلی دوست داشتم.هنوز هم اجراشون رو دوست دارم واگه برنامه داشته باشن تماشا ميکنم.

با پورنگ بيشتر احساس راحتی می کنيد يا با داريوش فرضيايی ؟

هر دو يکی هستند. من زماني که با بچه ها هستم بيشتر احساس راحتي و جواني مي کنم حتي در تنهايي هم فکر مي کنم کودکان مرا نگاه می کنند و در واقع همين خود سازی است که مرا به سوی يک الگوی رفتاری مناسب سوق می دهد.

عمو پورنگ چگونه خود را به دنياي پاک و بی آلايش کودکان نزديک می کند؟

سعی مي کنم هميشه پاکی، نشاط و طراوت دوران کودکي در وجودم باشد. البته در اين راه صميميت و صداقت گفتار را از ياد نخواهم برد. بچه ها را عاشقانه دوست دارم و از بودن با آنها لذت می برم.

به نظر خودتان گل ای جان رقيب عمو پورنگ است؟

هم رقيب و هم رفيق! گل ای جان در عين رقيب بودن، دوست و رفيق من است و بچه ها هم خيلی او را دوست دارند. او شخصيت لطيفی است و هر کس برداشت خاص خودش را از او دارد.

فکر می کنيد نزد بچه ها محبوب هستيد يا مشهور؟

قطعا قبل از مشهور بودن، محبوب هستم. محبوب بودن لطف دو چندان دارد چرا که محبوب بين دل های بی گناه و پاک ماندگاری را تثبيت مي کند و اين لطف پروردگار است که شامل حال من شده است.

برخی معتقدند در اجرای کودکانه بايد براي مخاطب نقش بازي کني تا هم ذات پنداري بين کودک و مجري ايجاد شود. اين قضيه چقدر درباره اجراهاي عمو پورنگ صادق است؟

هيچيکدام از کارهاي من نقش بازي کردن نيست. هميشه سعي کرده ام خودم باشم. من نمي توانم از صداقت و پاکي درون کودکي جدا شوم. هنوز خودم را کودک مي دانم و سعي مي کنم از شادي هاي زيباي کودکي فاصله نگيرم.

نحوه اجرايتان را صد در صد قبول داريد يا فکر مي کنيد می توانيد بهتر ازاين باشد؟

مطمئنا کسي نمي تواند که درست کار کرده است و اين گفته به طورصد در صد اشتباه است. من هم اميدوارم بتوانم بهتر از اين باشم. در واقع در برنامه سازي براي کودکان بايد مثل آنها بشويم و براي اين منظور من بارها به مهد کودک ها و دبستان ها رفته ام و کتاب هاي روان شناسي کودک را نيز بسيار مطالعه مي کنم. در مجموع بايد تلاش کرد تا بهتر از اين بود.

در زندگی بيشتر به نام کدام يک از ائمه توسل می جوييد؟

حضرت علی (ع) و حضرت ابوالفضل العباس (ع).

چه چيزی در زندگی به عمو پورنگ آرامش می دهد؟

اين که بدانی ديگران دوستت دارند، برايت دعا مي کنند و تو را باور دارند، بيش از هر چيز ديگري برايم آرامش بخش است.

خاطره انگيز ترين لحظه هاي اجرا براي شما کدامند؟

لحظه هايي که با بچه ها صحبت مي کنم و مثلا مي گويم: الان يک گرمکن پوشيده اي و او مي گويد: آره، آره عمو و من مي گويم موهايت هم کم است و او نيز فورا تاييد مي کند و فکر مي کند که من واقعا او را مي بينم و اين حس که بچه ها فکر مي کنند ارتباط ما کاملا طبيعي و دو طرفه است و من واقعا آنها را مي بينم برايم خيلي لذت بخش و خاطره انگيز است.

از بين سرودهايي که اجرا کرده ايد کدام يک را بيشتر دوست داريد؟ چرا؟

همه سرودهايي را که براي بچه ها خوانده ام دوست دارم اما سرود «اردک تک تک» را بيشتر مي پسندم. چون بچه ها هم آن را بيشتر دوست دارند و معمولا آن را زمزمه مي کنند.

تاکنون دل بچه اي را شکسته ايد؟

فکر نمي کنم اين طور بوده باشد. سعي کرده ام چنين اتفاقي نيفتد.

کار با بچه ها و اجرا براي کودکان سخت است يا آسان؟

کار با بچه ها بسيارمشکل است و شما بايد از کوچکترين فرصت نهايت استفاده را بکنيد تا بتوانيد آموزش هاي مثبت و مناسبي را از طرق رسانه پر طرفدار تلويزيون به کودک منتقل کنيد.

آيا همه بچه ها و مخاطبانتان شما را دوست دارند؟

به طور قطع نمي توانم بگويم. اما قريب به اتفاق آنها مرا دوست دارند ولي لازم است اين را بگويم که عمو پورنگ همه بچه ها را دوست دارد حتي آنهايي را که دوستش نداشته باشند! بچه ها تا زماني که بچه اند، پاک ترين حس را دارند و بهترين موجودات روي زمين هستند. بايد با آنها صادقانه برخورد کنيم.

تا به حال خودتان را براي اجراهايي که داشته ايد تحسين کرده ايد؟

اين که از کاري که انجام داده ام خرسند باشم، زياد پيش آمده اما تعريف و تمجيد را ديگران بايد بکنند نه خود فرد.

موفقيت تان را بيشتر مديون چه کساني هستيد؟

اول خدا و ياري جد مادرم و دوم خود مادرم.(خانم سيده فاطمه گيلانپور) و تمامي عوامل برنامه خصوصا دوست خوبم مسلم آقاجانزاده که همين جا از همه آنها تشکر ميکنم.

 بیوگرافی داریوش فرضیایی

از اين که خانواده هاي زيادي در کنار فرزندانشان بيننده برنامه شما هستند(حتي پيرمرد ها و پير زن ها) چه احساسي داريد؟

اميدوارم بتوانم جوابگوي محبت تک تک آنها باشم و به هدفم که از ابتدا ارائه يک کار خوب و مفيد بوده رسيده باشم. واقعا خوشحالم که مخاطبانم از کودکان فراتر رفته اند.

راستي شنيده بوديم عموپورنگ ازدواج کرده!

شايعه است اما همه واقعيت ها از شايعه شروع ميشه(باخنده)

پس ازدواج کرديد؟

نه بابا ! به خدا ازدواج نکردم.اما نميدونم اين مسائل خصوصي چرا اينقدر براي مردم مهمه.به نظر من مسائل مهمتر از ازدواج من هم وجود داره.

درباره همکار کوچکتان، امير محمد براي ما بگيد.

من سه سال به تنهايي برنامه را اجرا کردم و همواره بحث يکنواخت نشدن و ايجاد فضاهاي شاد را داشته‌ايم. هميشه مرسوم بوده است که در چنين برنامه‌هايي از عروسک استفاده کردند و خود من هم از اين شيوه استفاده کرده‌ام اما هيچ وقت هيچ عروسکي را ثابت در برنامه‌هايم نگه نداشته‌ام.اما امير محمد يک کودک و يک عروسک واقعي است و بچه‌ها مي‌توانند با او ارتباط برقرار کنند و اگر قرار است به کسي آموزش غير مستقيم داده شود. من به همراه دوستانم معتقديم که بچه‌اي که بتواند اين توانايي را داشته باشد، به مراتب بهتر از عروسک است. چون کودکان بسياري با امير محمد ارتباط برقرار کرده‌اند.

آيا ممکن است امير محمد در برنامه بعدي شما، يعني بعد از فوق برنامه، حضور نداشته باشد؟ يا آيا ممکن است کسي ديگر، مثلا سهند يا متين، براي هميشه جاي اميرمحمد رابگيرند؟

امير محمد کودکي است که قابليت‌هاي بسياري دارد، اما هنوز جاي کار دارد و بايد خيلي از نيروهاي نهفته و پتانسيلش فعال شود.اما بايد بگويم که امير محمد هيچ وقت از اين برنامه نمي‌رود. يک اشتباهي ما مي‌کنيم اين است که فردي را که تجربه دارد کنار مي‌گذاريم و افراد ديگري را مي‌آوريم. اين اشتباه است و من با آن مخالفم .

اگر قرار بود،‌امير محمد برود چرا آمد و ما برايش زحمت کشيديم؟

امير محمد با تجربه بيشتر مي‌ماند. شايد حضور کمتري داشته باشد ولي پخته‌تر جلوي دوربين مي‌آيد و بچه‌هاي ديگر هم همينطور. من سعي مي‌کنم امير محمدها و پورنگ‌‌هاي ديگري را تربيت کنم. اين يک واقعيت است. من يک روز دورانم به پايان مي‌رسد.

چه امسال چه چند سال ديگر و چه کسي بايد باشد که اين راه را ادامه بدهد؟

من تجربه خود را در اختيار افرادي قرار مي‌دهم که آينده در دستان آنهاست.

نظرتان درباره ي جذب مخاطب و سرگرمي چيست؟

جذب مخاطب و سرگرمي اعتقاد دارم و در کنار آن بايد به کودک آموزش داد واگر غير از اين باشد، مستقيم‌گويي مي‌شود و کودک تلويزيون را خاموش مي‌کند. يکي از اشتباهات ما در برنامه‌سازي کودک همين مساله است. تا شروع
به برنامه‌سازي مي‌کنيم. قصد داريم تمام مفاهيم و پيام‌ها را به او آموزش بدهيم، در صورتيکه خود ما در دوران کودکي شايد بسيار پرخطاتر بوده‌ايم.

فکر ميکنيد چقدر طول بکشد تا افراد ديگري مانند عمو پورنگ دوباره بيايد؟

اين را نمي‌دانم. چنين مسائلي نه دست من است و نه دست ديگران. شعار نمي‌دهم، ولي 10 تا 11 سال طول کشيد و تلاش کردم تا به اين مرحله برسم و بگويم که مي‌توانم اين کار را انجام بدهم. شايد نفر بعد از من هم همين مقدار طول بکشد تا به اين مرحله برسد. من از مسوولان درخواست مي‌کنم که بيشتر روي اين مساله سرمايه‌گذاري کنند، چون ممکن است سن فرد بالاتر برود يا فرصت‌ها از دست برود. کاش من سال 73 که رفتم سازمان و پشت درهاي بسته
ماندم، کارم را آغاز کرده بودم. البته من اين مسائل را به فال نيک مي‌گيرم که قدر جايگاه فعلي خود را بيشتر بدانم.فقط اميدوارم که مسئولان اعتماد کنند و قابليت‌هاي افراد را بيشتر بشناسند.

دوست داريد بچه ها براي شما چه دعايي کنند؟

اين که سالم بمانم و بتوانم خدمتگزار آنها باشم، دچار لغزش نشوم، فريب شيطان را نخورم و صادقانه چون گذشته برايشان برنامه اجرا کنم.

و در پايان؟

از همه عزيزانی که مصاحبه را مي خوانند درخواست می کنم که خوبي و صداقت را فراموش نکنيد و هميشه به ياد خدا باشيد. مهربان و دوست داشتني است، از جنس خود بچه ها. اين روزها کمتر کسي را مي توان يافت که به سراغ جعبه جادو برود و عمو پورنگ را با دنياي از شادي هاي کودکانه اش به مهماني خانه دلش فرا نخواند. او به بچه ها عشق مي ورزد و می کوشد شکوفه هاي رنگارنگ لبخند را به آنان هديه دهد!

بیوگرافی داریوش فرضیایی

برنامه های تلویزیونی:

ما و شما (۱۳۷۴)
تورنگ و پورنگ (۱۳۷۸)
کودک و نوجوان (۱۳۸۱)
ویژه ماه رمضان (۱۳۸۱)
شبکه بی طرف (۱۳۸۳)
یکی و تکی (۱۳۸۴)
باز باران با طراوت (۱۳۸۵)
شبکه عمو پورنگ (۱۳۸۷)
مدرسه عمو پورنگ (۱۳۸۸)
بوستان دوستان پورنگ (۱۳۸۹)
هزار و شصت و شونزده (۱۳۹۱)
کتابخانه عمو پورنگ (۱۳۹۲)

 

منبع: آسمونی

دانـــــلود

  • - بازدید: 8,934

برچسب ها

مطالب پیشنهادی ما

دیدگاه های شما

4 پاسخ به “بیوگرافی داریوش فرضیایی”

  1. Rainbowdash گفت:

    بهترین و باحال ترین مجری برنامه کودکی هستی که من تا حالا دیدم خیلی خلاقی واقعا دوست دارم عمو جون

  2. عسل نیکی گفت:

    سلام من عاشق عمو هستم و همیشه دعاش می کنم چون خیلی واسم عزیزه

  3. عسل نیکی گفت:

    سلام من عاااااشق عموهستم وهمیشه دعاااش میکنم خیییلی دوست دارم عموووو

  4. عسل گفت:

    سلام عموجون خیلی نفسی بهترین مجری کودکی موفق باشب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *