خطرهای گرم کردن غذا با ماکروویو

امروزه سرعت یکی از مهمترین المان های زندگی است و همه به دنبال آن هستند تا به سرعت به هدفشان برسند و این اصل در غذا خوردن نیز بسیار مهم است.فست فودها از جمله گزینه های افرادی است که عجله بسیار زیادی دارند و می خواهند سریعتر به کارشان بپردازند. اما فست فودها مضرات بسیار زیادی دارند و این روزها استقبال از آن ها بسیار کم شده است. بسیاری از افراد غذاهای سالم می خورند اما آن را با ماکروویو گرم می کنند.

ماکروویو شاید به غذا خوردن و صرفه جویی دروقت کمک به سزایی کند اما مضرات آن باعث می شود تا حتی سالم ترین غذاها نیز الوده شوند و خوردن آن ها باعث بروز بیماری های در بدن ما شود. از جمله مضراتی که می توان برای ماکروویو بیان کرد:

* پخت غذا در ماکروویو باعث کاهش ۶۰ تا ۹۰ درصدی انرژی حیاتی غذا و ایجاد عوامل سرطان زا در شیر و غلات، تغییر در عناصر غذایی، اختلال در هضم غذا و ایجاد رادیکال‌های آزاد در سبزی‌ها می‌شود. این بدین معنی است که عملا شما با پخت و یا گرم کردن مواد در ماکروویو هیچ چیز مفیدی در آن ها باقی نمیگذارید.

* امواج مایکروویو علاوه بر ضایعات مواد غذایی، ممکن است به افراد نیز برخورد کرده و سبب آسیبهایی در بدن آنها شود. برخی از محققان معتقدند شرط احتیاط آن است که از این روش پخت به طور دائم و همیشگی استفاده نشود.

* براساس برخی مطالعات، ارتعاشات شدید میکروویو موجب پاره شدن دیواره ی سلول های غذاها و به هم ریختن ساختمان ظریف برخی مواد غذایی از جمله ویتامین ها شده و آن ها را به سرعت از بین می برد.

* نمی توان از هر نوع ظرفی در اجاق های ماکروویو استفاده کرد. زیرا برخورد امواج با سطح فلزات، ممکن است موجب ایجاد شعله و آتش سوزی و حتی انفجار دستگاه شود. اکنون ظروف فلزی مخصوصی جهت استفاده در میکروویوها ساخته شده است.

*امروزه ظروف فراوانی با برچسب “قابل استفاده در ماکروویو” در معرض فروش هستند، ولی اینکه برای کنترل کیفیت و سلامت آن ها از کدام استاندارد استفاده شده و یا باید استفاده شود به طور دقیق مشخص نیست.

* امواج این دستگاه علاوه بر ضایعات مواد غذایی، ممکن است به افراد نیز برخورد کرده و موجب ضایعاتی در بدن آن ها شود. طبق مطالعات علمی، حتی استفاده ی طولانی مدت از ماکروویو، به دلیل وجود امواج با طول کوتاه موجب ایجاد ضایعات و سرطانی کردن بافت های بدن فرد استفاده کننده می شود.

* در سال ۱۹۹۲ سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد که هیچ مدرک علمی مستند بر عدم وجود عوامل خطر در غذاهای مایکروویو شده وجود ندارد. بهترین توصیه در رابطه با گرم کردن و پختن غذا استفاده از حرارت‌های معمولی است و هیچ تضمینی برای ایمنی و سلامتی کامل غذاهای ماکروویو شده وجود ندارد.

دانـــــلود

  • - بازدید: 965

برچسب ها

مطالب پیشنهادی ما

دیدگاه های شما

2 پاسخ به “خطرهای گرم کردن غذا با ماکروویو”

  1. محسن کیانی گفت:

    به نظر من بهتر بود به جای استفاده از متنی که رفرنس و ارجاع درست و حسابی ندارد به واقییت های علمی امروز و ماهیت امواج الکترومغناطیس اشراف داشتید تا مطالب خارج از علم ننویسید
    در همه روش های پخت شما حرکت مولکولها را تسریع می کنید و پاره شدن سلولهای ماده غذایی و … یک جمله خنده دار هست. برای بدست آوردن انرژی همه موجودات این عمل را انجام میدهند و ساختار خیلی از ویتامین ها با حرارت معمولی هم تخریب میشود
    جناب نابغه امواج مایکروویو یونیزان نیستند که باعث تشکیل رادیکال آزاد شوند. اول علم و منابع موثق و بعد از اون نوشتن و نشر مطلب.
    حتی اگر درب اجاق مایکروویو مشکل داشته باشد طول موج این طیف به صورتی هست که اون آسیبی که مد نظر شماست وارد نمی شود. در ضمن هیچ موجود ابلهی با افزایش پیدا کردن دما در یک اندام یا بخش خاص وای نمیسه تا بسوزه مثل اینه که شما بگین آتش بسیار خطرناک هست و باعث سوختگی میشه اگر فرد دستش رو روی اون نگه داره!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *