خواص غذایی و دارویی سیر

قدیمی ترین اسناد به جای مانده در مورد سیر مربوط به کتیبه های سومریان است که از ۲۶۰۰ سال قبل از میلاد مسیح به جای مانده است.همچنین سیر یکی از مهمترین داروهای مصر باستان است که حداقل ۲۲ خاصیت درمانی برای آن قایل بوده اند و در پاپیروس های به جای مانده از ۱۵۵۰ سال قبل از میلاد مسیح ثبت شده است.

در بازار دارویی اشکال مختلف فراورده های سیر وجود دارد که بیشتر از همه به صورت تنطور، قرص و یا پرل های حاوی روغن هستند که توضیحات خلاصه ای درباره آن ها داده می شود.

تنطور سیر شامل عصاره آبی الکلی مواد موجود در سیر است که به طور تقریبی همان خاصیت سیر را دارد ولی دارای بوی شدید بوده به همین دلیل از آن کمتر جایی استفاده می شود. قرص سیر حاوی پودر سیر خشک شده است که بهترین شکل دارویی آن است و خواص آن تا حدودی شبیه سیر تازه است و مواد موجود در آن نیز حاوی اکثر موادی است که در سیر تازه وجود دارد.

بیشترین فراورده های سیر در جهان به این شکل است و از آن جا که این قرص ها دارای روکش هستند، لذا دارای بوی سیر نبوده ولی بعد از خوردن کمی بوی سیر از دهان به مشام می رسد.

سوال مهمی که اکثر افراد دارند این است که آیا خواص سیر به شکل ترشی و یا در غذاهای پختنی و یا سرخ کرده نیز مانند سیر تازه است؟

از نظر علمی، ترکیبات و مکانیسم اثر سیر تا حد زیادی پیچیده است و به طور مثال ترکیبات موجود در سیر تا زمانی که پوست حبه ها جدا نشده باشد با زمانی که سیر پوست کنده و خرد شود کمی متفاوت است، یعنی به محض له شدن سیر و مجاور شدن آن با هوا تغییراتی در آن روی می دهد. چون مواد اصلی و موثر سیر نسبت به هوا و به ویژه حرارت حساس هستند.

هر چه سیر بیشتر حرارت داده شود خواص آن کمتر می شود.

بنابراین اثر سیر در غذاهای پخته و سرخ شده به مراتب کمتر از سیر تازه است. همان بویی که در آشپزخانه از غذاهای پختنی و یا سرخ شده حاوی سیر به مشام می رسد مربوط به مواد گوگردی سیر است که در بالاتر از ۶۰ درجه حرارت، کم کم متصاعد می شوند. همچنین سیر وقتی به صورت ترشی درمی آید دستخوش تغییراتی خواهد شد که به حرارت محیط، سرکه زمان نگهداری و فاکتورهایی از این قبیل بستگی دارد ولی در اکثر موارد دارای خواصی شبیه به سیر است.

 خواص مهم دارویی سیر:

  •  پایین آورنده چربی خون
  •  اثر کاهش کلسترول خون
  •  سیر می تواند به طور ضعیف قند خون را کاهش دهد.
  •  سیر دارای اثر کاهش فشار خون است.
  •  ترکیبات سیر می تواند از چسبندگی پلاکت ها جلوگیری کند.

دانـــــلود

  • - بازدید: 591

برچسب ها

مطالب پیشنهادی ما

دیدگاه های شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *