کدوتنبل خوردنی خوشمزه و پرخاصیت مخصوص فصل زمستان است که به دلیل سرشار بودن از ویتامینهای مفید و ضروری، انتخاب مناسبی برای تامین انرژی و کمک به سلامت بدن در فصل سرما است.
کدوحلوایی جزو گیاهانی با طبع سرد و دارای املاح و ویتامینهایی مانند سدیم، پتاسیم،فیبر، قند، پروتئین، کلسیم، آهن، ویتامین D، ویتامین A و ویتامین 12B است.
* محققان متوجه شدهاند مصرف کدوحلوایی میتواند تا حدی باعث کاهش قند خون شود.
* این سبزی، دارای خواص آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی هم است و تا حدی میتواند تب را هم کاهش دهد.
* از دیگر خواص کدوحلوایی یا همان کدو زرد، خلطآور و مدر بودن آن است.
* این گیاه به اندازه کمی هم میتواند مانند سیر باعث رقیق شدن خون شود.
* در طب سنتی و منابع علمی آمده روغن دانه برخی انواع کدوتنبلها هم برای کاهش تورم پروستات موثر است. معمولاً از روغن نوع خاصی از کدوحلوایی که مصرف دانه آن باعث کاهش تورم پروستات میشود، کپسولهای نرم یا داروهایی با اشکال دیگر در صنعت تهیه و بهصورت دارو روانه بازار میکنند. غیر از این داروی تهیهشده از روغن دانه کدو، سایر خواص آن، از طریق مصرف خوراکی این گیاه به بدن میرسد.
* ویتامین A ی موجود در کدوحلوایی برای حفظ سلامت چشمها و بهبود بینایی مفید است و بعلاوه به تقویت رشد استخوانها، سیستم ایمنی بدن و دستگاه تولیدمثلی کمک میکند.
* کدوتنبل هم چنین حاوی مقادیر زیادی ویتامین K است که حدود 40 درصد از نیاز روزانه بدن به این ویتامین را تامین میکند. این ویتامین نیز برای استخوانها و قلب مفید است.
* همچنین مصرف یک نوبت کدوتنبل 20 درصد از نیاز روزانه بدن به ویتامین C را تامین میکند که این ویتامین نیز به نوبه خود برای رشد و ترمیم بافتها در تمام اعضای بدن ضروری است و در زمستان بدن را در برابر بیماریهای فصلی مقاومتر میکند.
* علاوه بر اینها، کدوتنبل سرشار از آهن، پتاسیم و منیزیم است که تمام این املاح برای بهبود سلامتی ضروری هستند و به ویژه منیزیم برای حفظ عملکرد مطلوب عضلات حیاتی است.
* کدوتنبل یک منبع غنی از فیبر خوراکی است و تخمه کدو نیز حاوی مقادیر قابل توجهی فیبر است. به همین دلیل چاره خوبی برای رفع یبوست است.
منبع: همشهری آنلاین
دیدگاه های شما