موزارلا نوعی پنیر تازه ی کش دار با طعم ملایم است که در ابتدا از شیر بوفالو تهیه می شد اما امروزه این پنیر پرطرفدار را از شیر گاو تهیه می کنند. شیر استفاده شده در موزارلا شیر خام یا شیر پاستوریزه می باشد. این پنیر طعم خوبی دارد و برای تهیه ی پیتزا و غذاهای ایتالیایی دیگر مانند لازانیا بسیار مناسب است.
موزارلا در قرن هفتم میلادی و در ایتالیا متولد شد. در آن زمان بوفالوهای آسیایی به این کشور برده شدند تا زمین را شخم بزنند. به تدریج از شیر این حیوانات برای تهیهی پنیر استفاده کردند. پنیر موزارلا خیلی زود طرفداران زیادی پیدا کرد و در قرن هفدهم تولیدکنندگان محصولات لبنی، برای پاسخگویی به نیاز و درخواست مصرفکنندگان از شیر گاو برای تهیهی این پنیر استفاده کردند.
موزارلا در قرن هفتم میلادی و در ایتالیا متولد شد. در آن زمان بوفالوهای آسیایی به این کشور برده شدند تا زمین را شخم بزنند. به تدریج از شیر این حیوانات برای تهیهی پنیر استفاده کردند. پنیر موزارلا خیلی زود طرفداران زیادی پیدا کرد و در قرن هفدهم تولیدکنندگان محصولات لبنی، برای پاسخگویی به نیاز و درخواست مصرفکنندگان از شیر گاو برای تهیهی این پنیر استفاده کردند.
موزارلا از ویتامینهای خوبی برخوردار است مانند ویتامین B12 و B3. سی گرم از این پنیر 10 درصد نیاز روزانهی ما به این دو ویتامین را تامین میکند. موزارلا همچنین حاوی میزان کمی ویتامین A،B2 و ویتامین D نیز میباشد. باید بدانید که میزان نمک موجود در این پنیر متعادل است.
پنیر موزارلا نیز مانند دیگر اعضای خانوادهی لبنی منبع فوقالعادهی کلسیم میباشد که به خوبی جذب بدن میشود. وجود پروتئینها، لاکتوز، ویتامین D و فسفر در این پنیر میزان جذب کلسیم را بیشتر میکند. حتماً میدانید که وجود کلسیم برای استحکام استخوانها و دندانها لازم و ضروری است. فرقی نمیکند شما در چه سن و سالی هستند.
باید همیشه به فکر تامین کلسیم بدنتان باشید. این مادهی معدنی همچنین در بیشتر فرآیندهای حیاتی بدن مانند انقباض عضلات، انعقاد خون، تنظیم فشارخون، انتقال واکنشهای عصبی، عملکرد هورمونها، فعالیتهای آنزیمی و احیای سلولی شرکت دارد.
مصرف مواد غذایی سرشار از کلسیم از ابتلا به پوکی استخوان جلوگیری میکند. علاوه بر این موزارلا منبع خوب فسفر محسوب میشود که خاصیت اسیدی استخوانها و دندانها را کاهش داده و به احیای بافتها کمک میکند.
توجه داشته باشید که پنیرها حاوی میزان قابلتوجهی پروتئین میباشد که برای گیاهخواران مفید است. باید بدانید که ارزش بیولوژیکی پروتئین موجود در پنیر قابلمقایسه با گوشت میباشد.
موزارلا یکی از منابع غذایی ویتامین B12 نیز میباشد که برای بدن لازم و ضروری است. این ویتامین در رشد و تقسیم سلولی، حفظ تعادل سیستم عصبی، سنتز پروتئین، ساخت گلبولهای قرمز، سوخت و ساز کربوهیدراتها و چربیها نقش موثری دارد. درست است که گوشت و ماهی جزو اصلیترین منابع ویتامین B12 میباشند اما گیاهخواران میتوانند با مصرف بیشتر پنیر موزارلا ویتامین بدنشان را تامین کنند و دچار کمبود نشوند.
اگرچه مصرف زیاد اسیدهای چرب اشباعشده باعث افزایش کلسترول بد خون میشود اما با این حال این اسیدهای چرب نقش موثری در سلامت بدن دارند از جمله اینکه در ساخت غشای سلولی شرکت دارند و به جذب و مصرف ویتامینهای A،D،E و K کمک میکنند.
بهتر است خانمهای باردار از پنیرهای تهیهشده از شیر پاستوریزه استفاده کنند تا از آلودگی با باکتریها به ویژه باکتری لیستریا در امان بمانند. پنیرها، سرشار از چربیها به ویژه اسیدهای چرب اشباعشده هستند که مصرف زیاد آن باعث چاقی یا افزایش کلسترول بد خون میشود. برای بهرهمندی از خواص این پنیر لازم است از زیادهروی بپرهیزید و تغذیهی سالمی (سرشار از میوهها و سبزیجات) داشته باشید.
منبع: تبیان
دیدگاه های شما