طرز تهیه مرغ ترش

بدون دیدگاه

طرز تهیه مرغ ترش

اگر فهرست غذاهای مورد علاقه یك گیلانی را از او بخواهید، مرغ ترش حتما در رده‌های بالای فهرستش قرار خواهد داشت. هرچند این غذا آنطور  كه باید و شاید مانند میرزاقاسمی و كباب ترش مورد توجه مركزنشینان نبوده است اما به عنوان یك خوراك كامل و خوشمزه می‌تواند در برنامه ثابت غذایی شما قرار گیرد. لازم به ذكر است مازنی‌ها هم این غذا را بومی مازندران می‌دانند.

مواد لازم برای 4 تا 6 نفر:

  •   مرغ: یك عدد، خردشده
  •   روغن مایع: 6 قاشق غذاخوری
  •   سبزی: 300 گرم، ساطوری
  •   پیاز متوسط: یك عدد، ساطوری
  •   سیر تازه: یك ساقه، ساطوری (اختیاری)
  •   لپه: 120 گرم
  •   تخم‌مرغ: 2 عدد
  •   آب نارنج یا آبغوره: نیم پیمانه، 125 میلی‌لیتر
  •   نمك و فلفل: به میزان لازم

روش تهیه:

1- تكه‌های مرغ را شسته و خشك كنید، سپس كمی نمك روی آنها بپاشید، روغن را در یك قابلمه روی شعله متوسط داغ كنید و هر طرف مرغ‌ها را حدود 4 دقیقه در آن سرخ كرده، سپس از قابلمه خارج كنید.

2- كمی صبر كنید تا روغن دوباره داغ شود، سپس پیاز را در آن ریخته و 5 دقیقه تفت دهید. سیر و سبزی را اضافه كرده و تفت دادن را 7-8 دقیقه دیگر ادامه دهید.

3- لپه را شسته و با كمی آب 15 دقیقه بپزید، سپس آن را آبكش كرده و به خورش اضافه كنید. مرغ را به قابلمه برگردانده و نیم پیمانه آب جوش به همراه آبغوره اضافه كنید. هنگامی كه جوش آمد، شعله را كم كرده و خورش را با در بسته یك ساعت بپزید.

4- نمك و فلفل خورش را اندازه كنید. تخم‌مرغ‌ها را در یك كاسه شكسته و هم بزنید تا سفیده و زرده مخلوط شود، سپس آن را به صورت نواری در خورش بریزید. پس از 5 دقیقه كه تخم‌مرغ بست، آن را با كته یا چلو سرو كنید.

نكات:

1 – سبزی مرغ ترش شامل گشنیز، جعفری، نعناع و كمی شوید یا تره است. در محدوده گیلان و مازندران از خلواش به جای نعناع استفاده می‌شود. درصد تركیب سبزی‌ها را برابر گرفته و شوید یا تره را در حد چند ساقه اضافه كنید.

2- تخم‌مرغ‌ها را می‌‌توانید مانند باقلاقاتق درسته به خورش اضافه كنید.

3- خورش را می‌‌توانید بدون تفت دادن و روغن تهیه كنید، در این صورت یك قاشق چای‌خوری زردچوبه به آن اضافه كرده و ابتدا پیاز و مرغ را نیم ساعت پخته و كف آن را بگیرید، سپس سبزیجات را اضافه كنید.

دانـــــلود

  • - بازدید: 5,574

برچسب ها

مطالب پیشنهادی ما

دیدگاه های شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *