اگر فهرست غذاهای مورد علاقه یك گیلانی را از او بخواهید، مرغ ترش حتما در ردههای بالای فهرستش قرار خواهد داشت. هرچند این غذا آنطور كه باید و شاید مانند میرزاقاسمی و كباب ترش مورد توجه مركزنشینان نبوده است اما به عنوان یك خوراك كامل و خوشمزه میتواند در برنامه ثابت غذایی شما قرار گیرد. لازم به ذكر است مازنیها هم این غذا را بومی مازندران میدانند.
مواد لازم برای 4 تا 6 نفر:
روش تهیه:
1- تكههای مرغ را شسته و خشك كنید، سپس كمی نمك روی آنها بپاشید، روغن را در یك قابلمه روی شعله متوسط داغ كنید و هر طرف مرغها را حدود 4 دقیقه در آن سرخ كرده، سپس از قابلمه خارج كنید.
2- كمی صبر كنید تا روغن دوباره داغ شود، سپس پیاز را در آن ریخته و 5 دقیقه تفت دهید. سیر و سبزی را اضافه كرده و تفت دادن را 7-8 دقیقه دیگر ادامه دهید.
3- لپه را شسته و با كمی آب 15 دقیقه بپزید، سپس آن را آبكش كرده و به خورش اضافه كنید. مرغ را به قابلمه برگردانده و نیم پیمانه آب جوش به همراه آبغوره اضافه كنید. هنگامی كه جوش آمد، شعله را كم كرده و خورش را با در بسته یك ساعت بپزید.
4- نمك و فلفل خورش را اندازه كنید. تخممرغها را در یك كاسه شكسته و هم بزنید تا سفیده و زرده مخلوط شود، سپس آن را به صورت نواری در خورش بریزید. پس از 5 دقیقه كه تخممرغ بست، آن را با كته یا چلو سرو كنید.
نكات:
1 – سبزی مرغ ترش شامل گشنیز، جعفری، نعناع و كمی شوید یا تره است. در محدوده گیلان و مازندران از خلواش به جای نعناع استفاده میشود. درصد تركیب سبزیها را برابر گرفته و شوید یا تره را در حد چند ساقه اضافه كنید.
2- تخممرغها را میتوانید مانند باقلاقاتق درسته به خورش اضافه كنید.
3- خورش را میتوانید بدون تفت دادن و روغن تهیه كنید، در این صورت یك قاشق چایخوری زردچوبه به آن اضافه كرده و ابتدا پیاز و مرغ را نیم ساعت پخته و كف آن را بگیرید، سپس سبزیجات را اضافه كنید.
دیدگاه های شما